Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Peste 22 600 de elevi și profesori din țară au primit echipamente tehnice necesare desfășurării orelor online

În contextul organizării procesului didactic în format online, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) sprijină sistemul național de educație, punând la dispoziția elevilor și cadrelor didactice echipamente și dispozitive electronice necesare desfășurării lecțiilor la distanță. Amintim că, pe parcursul anului trecut, MEC a oferit instituțiilor de învățământ peste 16400 de echipamente electronice. Având la dispoziție tehnica oferită de MEC, dar și tehnica procurată de instituții, în perioada 24-28 ianuarie a.c., 22626 de elevi și cadre didactice au primit echipamente electronice pentru a participa la învățământul online, dintre care 9126 de elevi și 13500 de cadre didactice. Numărul copiilor din păturile dezavantajate care au primit echipamente electronice este de 7288.

În unele localități din republică, instituțiile de învățământ în continuare recepționează cereri de la elevi privind asigurarea acestora cu tehnică de calcul, iar MEC actualizează și monitorizează datele cu privire la numărul de echipamente oferite elevilor și profesorilor.

Astfel, MEC nu exclude posibilitatea că în unele instituții de învățământ din țară participarea elevilor la procesul didactic ar putea fi afectată, fiind condiționată de insuficiența echipamentelor electronice repartizate în acest scop. În această ordine de idei, pentru recuperarea orelor pierdute în perioada învățământului online și asigurarea unui proces educațional de calitate, Ministerul a elaborat reglementări privind remedierea deficiențelor de învățare pentru perioada de organizare a procesului educațional online în instituțiile de învățământ primar și secundar general. Elaborat în conformitate cu recomandările Băncii Mondiale, documentul stabilește principiile și modalitățile de recuperare a pierderilor de învățare organizate la revenirea instituțiilor de învățământ la regimul de activitate clasic, cu prezență fizică.

Totodată, pentru a sprijini elevii și profesorii, MEC s-a adresat companiilor de telecomunicații din Republica Moldova cu solicitarea de a oferi Internet gratuit elevilor și cadrelor didactice pentru luna februarie.

MEC va monitoriza situația în continuare și va colabora cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului pentru a diminua efectele pandemiei asupra procesului educațional.

Sursa: https://mec.gov.md/ro/content/peste-22-600-de-elevi-si-profesori-din-tara-au-primit-echipamente-tehnice-necesare

 

Articole Recente