Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Va fi majorat cuantumul indemnizațiilor acordate salariaților care au grijă de copii în perioada învățământului online

Guvernul continuă măsurile de sprijin pentru angajatori și salariați în contextul restricțiilor aplicate în  perioada pandemiei de COVID-19. Astfel, salariații care au grijă de copiii care studiază în regim online vor primi din partea statului o indemnizație majorată – de la 150 lei la 250 lei pe zi. Guvernul a aprobat această decizie în cadrul ședinței de astăzi.

Totodată, Executivul a aprobat și majorarea indemnizației pentru salariații cu copii și pentru șomajul tehnic, și, respectiv, majorarea plafonului pentru compensarea zilelor libere de vaccinare de la 450 lei la 500 lei pe zi, ceea ce reprezintă circa 50% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru anul 2022, care constituie 9900 lei.

Proiectul aprobat prevede și unele completări și precizări pentru îmbunătățirea aplicării mecanismelor de acordare a indemnizațiilor și compensațiilor respective.

Noile măsuri vor reduce povara financiară a angajatorilor în perioada pandemiei de COVID-19. Pentru implementarea acestora, au fost alocate 200 milioane lei în bugetul de stat pentru anul 2022.

Sursa: https://gov.md/ro/content/va-fi-majorat-cuantumul-indemnizatiilor-acordate-salariatilor-care-au-grija-de-copii

Articole Recente